Flygtninge i job – Lemvig kommune topper listen!

February 17, 2016

 Mere end halvdelen af flygtninge i Lemvig Kommune var i job eller under uddannelse efter den tre-årige integrationsperiode. Det giver Lemvig en flot placering blandt landets kommuner. Ifølge ”Agenda”, Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev, er hele 52% af flygtningene i kommunen enten i job eller under uddannelse indenfor tre måneder efter udløbet af den tre-årige integrationsperiode. Der er stor forskel på, hvordan landets kommuner klarer sig i opgaven med at få flygtningene i arbejde. Lemvig Kommune ligger som nr. 3 ud af landets 98 kommuner med 52% kun overgået af Odsherred Kommune med 53,6% og Aarhus Kommune med 53,5%. Rigtig flot resultat også sammenlignet med nabokommunerne, hvor Struer ligger på 25% og Holstebro på 22,9%. Lolland Kommune lå nederst med blot 4,2%. De flygtninge, som der her er tale om, kom til Danmark for op til 4 år siden, og har alle været igennem de tre påkrævede år på Sprogcenteret i Holstebro. Situationen idag er en anden, hvor kommunen modtager et langt større antal flygtninge end for bare 3-4 år siden.

 

Spørger man chefen for Job- og Borgerservice i Lemvig Kommune, Frank Rud Jensen, peger han på, at medvirkende til det fine resultat kan findes i et godt og effektivt samarbejde med lokale virksomheder, hvor der fra både kommunens såvel som fra firmaernes side lægges stor energi og arbejde i at etablere et godt og varigt samarbejde for at skabe mulighed for virksomhedspraktik for flygtningene, som derefter gerne skulle resultere i løntilskudsordning og  jobtilbud.

Flot klaret Lemvig Kommune!

 

P.S. Under punktet ”Nørre Nissum Sogneforenings Generalforsamling” her på siden kan man læse mere omkring jobsituationen for flygtningene i vores kommune, idet virksomhedskonsulent Jørn Chr. Sørensen fra kommunen den aften havde et informativt indslag om netop dette emne!

Please reload

Recent Posts

April 15, 2020

April 15, 2020

August 18, 2019

August 5, 2019

Please reload

Archive
Please reload