top of page

Fuglekasser i Nørre Nissum


Nr. Nissum er nu blevet beriget med forskellige boliger for de fjerklædte. Jeg var så heldig at blive begavet med 2000 kr. i forbindelse med Lemvigegnens Naturfredningsforeningens Naturpris. Pengene var stemplet til et formål til glæde for naturen og/eller gode oplevelser for mennesker. Med fuglekasseproduktion får fuglene rede-muligheder. Desværre findes der ganske få gamle træer med egnede redehuller, som er mange fugles naturlige yngleplads. Det kan afhjælpes med fuglekasser.

Torsdag d. 23. nov. mødtes en flok gæve mænd til fuglekasseproduktion i Fenskjærs sløjdsal. Der blev lavet 3 ugle-, 6 stære- og 8 mejsekasser. Jens B lavede yderlig 6 kasser fra Erik Høgsgaards trælager.

Uglekasserne er placeret i dalen ned til Høgsgård Strand, i Seminarieskoven (bag biologi) og i skoven ved V. Kamstrup. De 6 stærekasser er sat op på fugletårnet i Byskovmose. Mejsekasserne i Høgsgårdsdalen, Seminarieskoven, i Byskov Mose og V. Kamstrup.

Fuglene kan både være hjælpsomme for os og give glæde med deres liv og sang. Uglerne er blevet sat ind i kampen mod rotter i nogle kommuner. Stære og andre småfugle tager mange af uønskede larver og insekter.

Der er lavet 3 Duck-tubes (anderør). nettethttps://www.youtube.com/watch?v=7RkIo2zx-sw

Mange tak til jer, der gav en hånd med og især Jens Bendtsen, som har hjulpet hele vejen med indkøb, produktion og opsætning.

De bedste forårshilsner Jytte Paarup

Recent Posts
Archive
bottom of page