top of page

Glædelig Nyhed for Nørre Nissum SeminariumVi er mange lokale, som gennem den senere årrække med en smule nervøsitet har fulgt informationer og statistikker omkring læreruddannelsen i Nørre Nissum. Undertiden har det set ud til, at det kneb gevaldigt med tilmeldingerne og dermed (måske også) en faldende interesse i lærerfaget. Frafaldsprocenten har også været høj, f.ex. fra 2014-årgangen, der nu er små to år inde i studierne, har hele 29% sagt farvel til uddannelsen. Uddannelsesleder Svend Aage Povlsgaard var slet ikke tilfreds, og der blev derfor sat gang i en del nye tiltag, for at få de studerende til at blive ved studiet, bl.a. er en studievejleder nu knyttet til seminariet, og herudover får de studerende gennem de to første år af studiet tilbudt nye værktøjer, hvor de lærer at være studerende! Og det ser ud til at virke, idet der kun er otte procent af 2015-årgangen der har lukket bøgerne og dermed sagt farvel til uddannelsen.


Men der er flere gode nyheder: Læreruddannelsen i Nørre Nissum har i år set en flot stigning på 33 procent af tilmeldinger til lærerstudiet sammenlignet med sidste år: 68 ansøgere mod sidste års 51 ansøgere. Svend Aage Povlsgaard mener, at de unge ser læreruddannelsen som meningsgivende og udfordrende på trods af en del negativitet omkring hele skolereformen, og det er naturligvis også et stort plus, at der er noget nær jobgaranti efter endt studieforløb. Medvirkende er også, at Nørre Nissum tilbyder - som et af de få seminarier i Danmark – at uddannelsen helt eller delvist kan tages on-line, hvilket giver en stor og mange gange nødvendig fleksibilitet for de studerende.

Recent Posts
Archive
bottom of page