top of page

NØRRE NISSUM SOM ÅRETS LANDSBY 2017?


Det spørgsmål blev vendt ved et Borgermøde, som Nørre Nissum Borgerforening havde indkaldt til i september. Foreningen ville på den måde forhøre sig om opbakning blandt beboerne, og indstillingen til den flotte pris var bestemt positiv, og der kom mange gode ideer fra de ca. 30 beboere, der var mødt frem. Ansøgningen, som omfatter otte kriterier, skal fremsendes i løbet af efteråret, og formanden for Borgerforeningen, Ove Damgaard, udtalte, at han bestemt mente, at Nørre Nissum lever op til mange af de otte kriterier, der skal til for at blive valgt som Årets Landsby i regionen.

Han pegede bl.a. på, at der har været fremgang i indbyggerantallet gennem de senere år (20 tilflyttere), hvilket er et af kriterierne, samt at der alene henover sommeren er solgt seks-syv huse i Nørre Nissum (et andet af kriterierne). Herudover slår han på, at der har været adskillige projekter og initiativer omkring byfornyelse, hvor borgerne i høj grad har været involveret. At fjernvarmepriserne er faldet med 50% efter byen fik ny varmeledning, er en stor gevinst, da et af de otte kriterier netop drejer sig om at belyse særlige indsatser omkring energien.

Udover prestigen ved at blive valgt som Årets Landsby medfølger der en fornem kontant gave på 150.000 kroner. Men vejen frem mod dette resultat er dog lang. Først skal Nørre Nissum indstilles af den lokale LAG gruppe, for at bane vejen frem mod en fortsættelse til en eventuel finale plads for hele regionen. Her kan nævnes, at der i kapløbet mod 2016-prisen deltog 11 landsbyer fordelt over hele regionen.

Nørre Nissum har virkelig meget at byde på, så chancen for at vinde er helt sikkert tilstede.

Recent Posts
Archive
bottom of page