top of page

Kristian Touborg er ikke blandt os længere...


Det tidligere SF folketingsmedlem, Kristen Touborg, omkom torsdag i en tragisk trafikulykke nær Holstebro, hvor han var på vej hjem til Gudum efter et ferie besøg i Rusland. Hans hustru, Anna Marie, der var med i bilen blev, ifølge medierne, hårdt kvæstet og er indlagt i kritisk tilstand.

Kristen Touborg voksede op i et politisk præget hjem på gården Klostermølle, hvor han i en tidlig alder lærte at forstå vigtigheden af et politisk ståsted. Klostermølle blev det faste holdepunkt for ham og hans slægt. Gården blev derfor et naturligt samlingspunkt for lokale SF’ere, men også for mange andre, som nød godt af hjemmets og ægteparrets gæstfrihed. Kristen Touborg startede sin politiske karriere som byrådsmedlem i Lemvig Kommune, hvor han sad i Byrådet fra 1978-1998. Han oplevede at SF i denne periode voksede til 3 medlemmer af Byrådet, og at der blev skabt respekt om SF på landsplan ikke mindst som senere folketingsmedlem fra 1994-2011, hvor han fra Tingets talerstol altid sagde tingene på en måde, som få kunne gøre ham efter – og altid få bredt vestjysk.

De senere år brugte Kristen Touborg meget af sin tid på at medvirke til udvikling i Gudum, på det lokalhistoriske og især på restaureringen af Klostermølle, der bragte mange gæster til stedet, hvor de nød godt af den solide viden, som både han og Anna Marie glædeligt delte ud af.

Kristen Touborg var ved sin død formand for Gudum Sogneforening. Kristen Touborg var et engageret og givende menneske og en ærlig politiker, som til enhver tid havde fødderne plantet solidt i den jyske muld. Han efterlader et kæmpehul i den politiske verden, i SF-Lemvig, i Gudum Sogn, men først og fremmes hos familien på Klostermølle.

Vi beder til at Anna Marie må overleve og komme tilbage til Klostermølle.

Æret være Kristen Touborgs minde.

På Nørre Nissum Borgerforenings vegne,

Ove Damgaard, Formand

Recent Posts
Archive
bottom of page