top of page

Forfatteren Jane Aamund flytter til Nørre Nissum


Jeg forventer at flytte ind i mit nybyggede etplanshus i Grummegårdsparken omkring slutningen af april, og ved at flytte tilbage til Nørre Nissum vil min vestjyske ring være afsluttet, lyder det fra forfatteren selv, og her henviser hun til, at hun i 1999 bosatte sig på Lille Kamstrup i Nørre Nissum, hvor hendes mor stammede fra. Faktisk bor Jane Aamund allerede i vores kommune i et skønt hus i Nørrebjerg i Lemvig, et hus med den dejligste udsigt over byen og Lem Vig, men hun føler, at hun har for svært ved trapperne til underetagen og dermed udgang til haven og har derfor sat huset til salg. Det er godt nok ikke solgt endnu, men Aamund er sikker på, at det skal det nok blive, og så er det jo rart, at hun allerede nu har et nyt hus at flytte ind i.

Jane Aamunds familie er ikke ligefrem enig i hendes beslutning om at bygge nyt hus, idet den føler, at i en alder af 81 år og et skrantende helbred er et så omfattende projekt måske i overkanten af, hvad hun kan overkomme. Hun har for nylig fået indopereret en pacemaker, der afhjælper den hjertefejl, der var årsag til, at hun ofte faldt om, og da venstre hofte er ny, navigerer hun bedst med en rollator. Kræftsygdommen, som hun har levet med en del år nu, er skyld i, at hun kun kan indtage sondemad til stor fortrydelse for forfatteren, som hele livet har sat stor pris på god mad. Men Jane Aamund har nu altid fulgt sit eget indre kompas, som dennegang fortæller hende, at hun skal tilbage til Nørre Nissum. Så hun føler at hendes beslutning er helt rigtig, bl.a. fordi at hun har gamle lokale venner her, og så har hun indgået en fin aftale med købmand Toelberg, som vil bringe varer ud til hende, og så kan Aamund naturligvis gå lige ud i sin have, når den bliver anlagt, sikkert med masser af blomster, som hun elsker.

Det nye hus er designet med et arbejdsværelse, der vender mod vest med udsigt over det åbne landskab, for når forfatteren skriver, må intet spærre for udsynet.

Der var rejsegilde på huset i februar, og indflytningen falder sammen med udgivelsen af hendes nye bog ”Samtaler om natten”, som handler om hendes oplevelser i Lemvig gennem årene. Den udkommer nemlig den 26. april, og Jane Aamund flytter ind i Grummegårdsparken den 28. april. Så der er stadig fart over feltet, som der altid har været i forfatterens liv.

Nørre Nissum Borgerforening byder velkommen til mange gode år her!

Recent Posts
Archive
bottom of page