top of page

Flygtninge i job – Lemvig kommune topper listen!


Mere end halvdelen af flygtninge i Lemvig Kommune var i job eller under uddannelse efter den tre-årige integrationsperiode. Det giver Lemvig en flot placering blandt landets kommuner. Ifølge ”Agenda”, Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev, er hele 52% af flygtningene i kommunen enten i job eller under uddannelse indenfor tre måneder efter udløbet af den tre-årige integrationsperiode. Der er stor forskel på, hvordan landets kommuner klarer sig i opgaven med at få flygtningene i arbejde. Lemvig Kommune ligger som nr. 3 ud af landets 98 kommuner med 52% kun overgået af Odsherred Kommune med 53,6% og Aarhus Kommune med 53,5%. Rigtig flot resultat også sammenlignet med nabokommunerne, hvor Struer ligger på 25% og Holstebro på 22,9%. Lolland Kommune lå nederst med blot 4,2%. De flygtninge, som der her er tale om, kom til Danmark for op til 4 år siden, og har alle været igennem de tre påkrævede år på Sprogcenteret i Holstebro. Situationen idag er en anden, hvor kommunen modtager et langt større antal flygtninge end for bare 3-4 år siden.


Spørger man chefen for Job- og Borgerservice i Lemvig Kommune, Frank Rud Jensen, peger han på, at medvirkende til det fine resultat kan findes i et godt og effektivt samarbejde med lokale virksomheder, hvor der fra både kommunens såvel som fra firmaernes side lægges stor energi og arbejde i at etablere et godt og varigt samarbejde for at skabe mulighed for virksomhedspraktik for flygtningene, som derefter gerne skulle resultere i løntilskudsordning og jobtilbud.

Flot klaret Lemvig Kommune!


P.S. Under punktet ”Nørre Nissum Sogneforenings Generalforsamling” her på siden kan man læse mere omkring jobsituationen for flygtningene i vores kommune, idet virksomhedskonsulent Jørn Chr. Sørensen fra kommunen den aften havde et informativt indslag om netop dette emne!


Recent Posts
Archive
bottom of page