top of page

Lemvigegnens Landboforening viser vejen


Landboforeningen har overbragt et gedigent og logisk tilbud til Lemvig Kommune, nemlig at give kommunen en hjælpende hånd omkring praktikpladser og jobtilbud til de herboende flygtninge. Formanden for Lemvigegnens Landboforening, Bent Graversen, udtaler, at i stedet for at hente flere udlændinge hertil fra Østeuropa, kan man lige så godt bruge de flygtninge, der allerede befinder sig her til at fylde ledige jobs hos landmændene i vores kommune. Bent Graversen fortsætter: ”Vi har allerede gedigen erfaring med de udfordringer, som beskæftigelse af folk med andet sprog og med kulturelle forskelle giver, og da vestjyske landmænd generelt er rummelige arbejdsgivere og vant til at beskæftige ansatte, som ikke har haft forudgående mulighed for uddannelser, føler vi, at vi er rustet til at opløse opgaven”.


Hos Lemvig Kommune bliver tilbuddet modtaget med kyshånd af job- og borgerservicechef, Frank Rud Jensen, som udtaler, at et stigende antal flygtninge vil løbende ankomme til kommunen. I indeværende år forventes over 250 flygtninge at blive bosat i Lemvig Kommune, og det er synligt, at integrationen går bedst, når flygtningene kommer ud på en arbejdsplads, hvor de udover at lære om dansk landbrug samtidigt vil lære en del dansk.


Et job hos en landmand ændrer ikke den indsats man i forvejen kører på jobcentret og i sprogcentrene. Landmændene forpligter sig til at uddanne flygtningene, og der skal også være løbende samvær med kolleger, så målet, der skal opnås efter det første år, er, at flygtningen kan indgå fuldt ud i et arbejde, og skulle man ikke være helt kommet i mål, kan aftalen forlænges. Landmændene og kommunen tager nu hinanden i hånden for at finde egnede arbejdspladser. Med velvillighed, erfaring og samarbejde er der tale om en win-win situation.


Recent Posts
Archive
bottom of page