top of page

”Dommen er helt hen i vejret”, siger advokaten....


Netop som man troede, at sagen mod Lemvig Varmeværk var afsluttet, var den det så alligevel ikke!

Advokat Henrik Lindebod, står helt uforstående over for, at han i sidste uge tabte den sag, som han, på vegne af en håndfuld lokale beboere, kører mod Lemvig Varmeværk omkring forskellige detaljer i den afregning, som varmeværket oprindeligt havde pålagt fjernvarmeforbrugerne i Nørre Nissum i forbindelse med fusionen med Lemvig Varmeværk. Det er ikke selve fusionen, som er problemet, tværtimod er den til gavn for forbrugerne, som sparer mere end 50% på varmeregningen sammenlignet med tiden før sammenlægningen.

Det er måden, som fusionen er foregået på, som advokaten finder urimelig. På grund af en udestående gæld i fusionsøjeblikket blev hver fjernvarmeforbruger pålagt en del af gælden, der enten kunne blive betalt som et engangsbeløb eller via en afdragsordning over max. 10 år med en tilskreven rentesats på 7%, men samtidig med den fordel, at hvis man for eksempel sælger sin ejendom efter tre år, vil det være den nye ejer, der skal betale restbeløbet. Dette har Lemvig Varmeværk overset at orientere forbrugerne om, og netop for at undgå den tilskrevne rente har langt de fleste beboere naturligt nok valgt den kontante afregning. Her mener advokaten, at de forbrugere der har valgt engangsbetalingen, skal have muligheden for at få pengene tilbage.

Et andet punkt er, om varmeværket har lov til at tilskrive renter, når der betales i afdrag, og det mener Henrik Lindebod ikke at det har, idet der foreligger en afgørelse fra Energitilsynet om, at dette ikke er tilladt. ”Defor er sagen soleklar”, siger advokat Lindebod, ”dommeren i Byretten har ikke forstået den komplicerede sag til bunds”. Derfor forfølger han nu sagen ved at sende den videre til Landsretten, hvor han er sikker på at få medhold i sine synspunkter.

I mellemtiden venter forbrugerne i Nørre Nissum spændt på næste skridt i sagen.

Recent Posts
Archive
bottom of page