top of page

Det Gyldne Alter er endelig en realitet

Helt tilbage i 2007 opstod tanken om et nyt alter, og i 2010 gik Menighedsrådet igang med den store opgave. Man tog rundt i landet for at kigge på kirker og kirkekunstneres arbejde, og valget faldt til sidst på kunstneren Peter Brandes, som skulle skabe alteret i Nørre Nissum Kirke.

Udfordringerne var mange og ikke ganske lette for Menighedsrådet, idet der ikke blot skulle skaffes penge til den store fornyelse, som også omfattede en hel del andre projekter i kirkerummet, men man skulle også overbevise Nationalmuseet om, at fornyelserne var et godt og bæredygtigt projekt. Her var der modstridende opfattelser, idet Nationalmuseet helst så kirken som museum, hvorimod man fra Menighedsrådets side ønskede en kirke. Heller ikke valget af kunstneren Peter Brandes faldt i Museets smag, men med solid opbakning fra Stiftet med biskoppen i spidsen (og sikkert en god portion vestjysk stædighed), lykkedes det at få en godkendelse i hus.

Udover det nye gyldne alter skal kirkerummet have nye lyse og lettere farver, og det bliver Peter Brandes hustru, Maja Lisa Engelhardt, som skal stå for denne del af renovationen, og der kommer endvidere også et nyt knæfald i udhamret jern. Mange i lokalområdet ville måske helst have bibeholdt de mørkere toner i kirken, men det er et enigt Menighedsråd der står bag projektet, og der er opbakning og stor interesse i sognet for en kirkelig ansigtsløftning.

Budgettet for projektet i sin helhed er beregnet til lidt over to millioner kroner, og heraf har man modtaget ca. 700.000 kroner fra forskellige fonde, så som Augustinus Fonden, 15. Juni Fonden, Louis Hansen Fond samt Konsul Jorck’s Fond. Herudover har det været muligt at indsamle ca. 200.000 kroner fra sognets frie skoler, privatpersoner og lokale virksomheder. Det resterende beløb vil blive lånefinancieret via Stiftet. Det er lokale håndværkere, der har vundet licitationen, og netop nu er arbejdet igang. 1. august påbegyndes farvelægningen af selve kirkerummet, hvorimod det stadig er usikkert, hvornår Peter Brandes alter kan blive ophængt.

Recent Posts
Archive
bottom of page