top of page

Jytte Paarup modtager Naturprisen

I midten af November måned modtog Jytte Paarup, Nørre Nissum den fornemme Naturpris for hendes utrættelige og inspirerende arbejde med at facinere børn og voksne, når hun fortæller om naturens balance. Alt har jo en plads i naturen, siger Jytte med smittende fortælleglæde, den har brugt tusinder af år på at lave balance, og den skal vi ikke ændre på.

Helt fra lille har Jytte interesseret sig for alt det, hun kunne finde derude, og den interesse kan hun nok i dag til dels takke sin far for. Han var et udendørsmenneske, som gik op i både fiskeri og jagt, så Jytte var blot 16 år, da hun fik jagttegn samt sit første jagtgevær, og den dag i dag går hun stadig på jagt.

Igennem alle de år hun virkede som lærer, har hun ført sin viden om naturen videre til sine elever, som hun underviste i bl.a. biologi, ved at tage dem ud af klasseværelset og ud i naturen, så de ved selvsyn kunne opleve naturens mangfoldigheder og samtidig få en forståelse for at værne om naturen, som på mange måder er trængt på bekymrende vis. I dag underviser Jytte ikke mere, men arrangerer ofte vandreture til stor glæde for de mange lærerstuderende på Nørre Nissum Seminarium såvel som kursister på Livshøjskolen, der her får lejlighed til at lytte med, når hun fortæller om bl.a. de høje tagrør ved Nissum Fjord, om mårhunden og edderkoppe og andre insekter.

Jeg kan ikke redde verden, siger Jytte, men jeg kan forsøge at nå ud til de mennesker, som vandreturene giver mulighed for!

Naturprisen er indstiftet af Danmarks Naturfredningsforenings Lokalkomite for Lemvig Kommune og er i år uddelt for anden gang. Prisen gives til en person, organisation eller offentlig institution, der formidler viden og interesse for naturen, eller som selv har gjort en aktiv indsats for at skabe en mere varieret og spændende natur.

Recent Posts
Archive
bottom of page